Прифронтовий Торецьк вже десять днів без води – ремонтники чекають гарантій безпеки

Новини
Фото: Facebook штаба ООС

Мешканці прифронтового м.Торецьк Донецької області з 25 грудня живуть без централізованого водопостачання. Ремонтні бригади не можуть локалізувати пошкодження водогону «Горлівка – Торецьк» через відсутність режиму тиші на лінії зіткнення. 

Про це пише «Суспільне». 

Через відсутність гарантій режиму тиши від НЗФ, що контролюють окуповану територію Донецької області, ремонтні бригади не можуть локалізувати аварію на ділянці водогону «Горлівка – Торецьк», яка розташована у «сірій зоні», що прилягає до лінії зіткнення. 

«Інформацію повною мірою ми не можемо надати, бо ми не маємо впливу на непідконтрольну територію і, на жаль, з того боку немає режиму «тиші». Буде режим «тиші» – додаткова бригада з нашого боку і з того боку висуваються назустріч і шукатимемо додатково пориви, які, можливо, не побачили», – повідомив виданню голова Торецької ВЦА Василь Чинчик. 

Частина міста отримує воду централізовано за графіком, до решти воду привозять автоцистернами. 

Безперервна подача води була припинена 25 грудня через аварію водогону «Горлівка – Торецьк». 

Раніше повідомлялося, що засноване мешканцями Донецька київське ТОВ «Девел-Проект» виконає проектування будівництва водопроводу за 80,17 млн грн на замовлення департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОДА в обхід окупованої території. Раніше ця компанія отримала підряди від скандально відомого Окружного адміністративного суду міста Києва.

Нагадаємо:

  • Попаснянський водоканал припинив подачу води на непідконтрольну територію Луганської області – біля с. Золоте стався прорив.