«Крименерго» хоче знищити мільйон дерев у заповіднику і зруйнувати печерні комплекси заради ЛЕП

Новини
Гора Ай-Петрі, Крим Фото: camp.pp.ua

Міністерство природи РФ просить АТ «Крименерго» переглянути проект прокладання лінії електропередачі (ЛЕП), який передбачає вирубку частини заповідних лісів Севастополя та Криму. Раніше мінприроди РФ без узгодження з окупаційними «природоохоронними органами» Севастополя погодило руйнівний проєкт будівництва ЛЕП.

Про це повідомляє окупаційне севастопольське видання ФорПост.

Проєкт нової ЛЕП протяжністю понад 25 км від Орлиного під Севастополем до Оползнєвого під Ялтою передбачає прокладення лінії безпосередньо через заповідні ліси, гори та печери. Проєкт погодили Міністерство природи РФ і Міністерство будівництва та житлово-комунального господарства РФ без узгодження з окупаційними «органами влади» Севастополя. Після запиту видання Мінприроди РФ повідомило, що звернулося до АТ «Крименерго» з проханням переглянути проєкт. 

«Мінприроди Росії на адресу АТ «Крименерго» надіслано листа з проханням перегляду варіанта проведення зазначених робіт з мінімізуванням антропогенного навантаження на природні комплекси заповідника», – йдеться у відповіді Мінприроди РФ на запит видання.

За розрахунками видання, знищенню підлягає близько мільйона дерев, зокрема у заповідній зоні. Крім того, проєкт передбачає прокладення ЛЕП через гору Ай-Петрі, що може зашкодити унікальним печерним комплексам. 

Проектуванням маршруту прокладення ЛЕП займалося ТОВ «Ленелектромонтаж» на підставі завдання на проектування, виданого АТ «Крименерго» 19.09.2019 р.

Нагадаємо:

  • Прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя розслідує 10 кримінальних проваджень за фактами 20 кримінальних правопорушень, зафіксованих на окупованому півострові.
  • Головне управління Національної поліції в АРК і Севастополі відкрило і розслідує кримінальну провадження за фактом забруднення Чорного моря через видобуток токсичного піску в районі Нижньо-Чурбашского хвостосховища окупованій Керчі, де зберігалися отруйні відходи підприємства «Камиш-Бурунський залізорудний комбінат».
  • В серпні 2019 року міністерство з питань тимчасово окупованих територій України повідомило, шо в окупованому Криму збільшилася площа видобутку токсичного піску з дамби Нижньо-Чурбашского і Верхньо-Чурбашского хвостосховищ, де зберігалися отруйні відходи підприємства «Камиш-Бурунський залізорудний комбінат».