«Не біжіть за гречкою, сірниками, не панікуйте»: Зеленський звернувся до українців

Новини
Зеленский
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир України Володимир Зеленський заявив, що українцям не треба боятися агресії Росії, усім треба заспокоїтись. «Не біжіть за гречкою, сірниками, не панікуйте», – заявив глава держави у відеозверненні.

«Хіба це не реальність уже 8 років? Хіба вторгнення почалось не у 2014? Хіба загроза масштабної війни з’явилась тільки зараз? Ці ризики існують не один день. І вони не стали більшими. Більшим став ажіотаж навколо них. І зараз активно нападають не на нашу землю, а на ваші нерви. Щоб у вас було постійне відчуття тривоги», – заявив Зеленський.

Всім нашим громадянам, за його словами, особливо похилого віку, потрібно це зрозуміти. «Видихнути. Заспокоїтись. Не бігти по гречку і сірники».

«Що робити вам? Тільки одне. Зберігати спокій, холодну голову, впевненість у своїх силах, у свої армії, у нашій Україні. Не накручувати самих себе, на все реагувати мудро, а не емоційно! Не думати тривожно і постійно «Що ж буде завтра, що ж буде в майбутньому», – сказав президент.

«Ми не панікували. Не піддавались на провокації. Ми були спокійними, сильними і зустрічаємо наступний Новий рік. Без паніки. Без страху. Сподіваюсь – без вірусів. І щиро вірю – без війни. Слава Україні!».

Читайте також: Переговори Блінкена та Зеленського: про що говорили у Києві