Держдума РФ має розглянути звернення до Путіна про визнання «ДНР» та «ЛНР» – спікер Володін

Новини
В'ячеслав Володін, голова Держдуми РФ Фото: duma.gov.ru

Держдумі РФ необхідно розглянути ініціативу фракції КПРФ про звернення до президента Росії Володимира Путіна щодо визнання так званих «ДНР» та ЛНР» на українському Донбасі «незалежними державами».

Про це заявив голова Держдуми РФ В’ячеслав Володін у своєму telegram-каналі, відповідаючи на прохання журналістів, прокоментувати зареєстрований депутатами від КПРФ проект постанови Держдуми про звернення до Путіна «про необхідність визнання Донецької Народної Республіки та Луганської Народної Республіки».

«Сергій Миронов уже заявив, що фракція «Справедлива Росія – За правду» готова підтримати проект. Лідер ЛДПР Володимир Жириновський висловився масштабніше. Думаю, депутатів від «Єдиної Росії» – вони неодноразово висловлювалися з цієї теми – також непокоїть питання захисту життя російських громадян та співвітчизників, які проживають на території ДНР та ЛНР. Запропоноване для розгляду питання дуже серйозне та відповідальне», – написав Володін.

У цьому зв’язку, зазначив він, правильно наступного тижня провести консультації з керівниками фракцій, обговорити цю ініціативу, а потім за підсумками – розглянути питання на Раді Державної Думи.

«Ми бачимо ігнорування Мінських угод Президентом Зеленським. НАТО хоче окупувати Україну. І те, й інше може обернутися трагедією. Ми не маємо цього допустити. Цілком очевидно одне: рішення щодо забезпечення безпеки наших громадян та співвітчизників у ДНР та ЛНР необхідно шукати», – додав спікер Держдуми.

Нагадаємо:

  • 19 січня 2022 року депутати фракції КПРФ запропонували Держдумі РФ офіційно звернутися до президента Володимира Путіна з проханням визнати так звані «ДНР» «ЛНР», створені на непідконтрольних Україні територіях Донбасу, «як самостійні, суверенні та незалежні держави».
  • Перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції та зв’язків із співвітчизниками Костянтин Затулін заявив, що не впевнений у тому, що зараз Росія зможе визнати «ДНР» та «ЛНР», проте «це не означає, що тему не потрібно обговорювати». Він зазначив, що Мінські угоди є перешкодою для визнання Росією «ДНР» та «ЛНР».