Стрілкове родовище зможе забезпечувати Генічеськ та район газом ще 50 років – Нєжнова

Новини
Світлана Нєжнова, генеральний директор ДАТ «Чорноморнафтогаз» Фото: IPC-Генічеськ

Запасів Стрілкового газового родовища, з якого забезпечують газом Генічеськ та Генічеський район, вистачить більше ніж на 50 років.

Про це заявила генеральний директор ДАТ «Чорноморнафтогаз» Світлана Нєжнова в ефірі програми «Новини Приазов’я» на Радіо Свобода.

«Орієнтовно вистачить (газу – ред.) на 50 років. Уточнений проєкт розробки Стрілкового газового родовища, який існує наразі, погоджений Держгеонадрами, містить буріння ще трьох свердловин. Але це коштовна річ. Бо свердловина, яку пробурили в 2020 році, коштувала 60 млн грн. Але саме ця свердловина допомогла пройти достойно минулий опалювальний сезон. Як ви пам’ятаєте, були аномальні холоди, коли замерзло Азовське море, а це буває раз на 10 років», – сказала Нєжнова.

Вона нагадала, що завдяки газу, який «Чорономорнафтогаз» добуває на Стрілковому родовищі, з 2017 року «не було форс-мажорних ситуацій із забезпеченням газом жителів Генічеська».

Нежнова вказала, що підприємство видобуває рівно стільки газу на Стрілковому родовищі, скільки потребує населення. За її даними, Генічеськ та Генічеський район споживають зараз 45-50 тисяч кубометрів газу на добу.

Нагадаємо:

  • ДАТ «Чорноморнафтогаз» після нарощування видобування газу із нової свердловини на Стрілковому родовищі, пробуреної на Арабатській стрілці у серпні 2020 року, зможе подвоїти видобуток і безперебійно забезпечувати потреби споживачів Генічеського регіону. У держкомпанії планують буріння ще трьох свердловин на Стрілковому родовищі газу на шельфі Азовського моря. У 2019 році «Чорноморнафтогаз» видобув на Стрілковому родовищі 8,9 млн кубометрів газу. Видобуток  з нової свердловини у 2021 році планують довести до 20 тисяч кубометрів на добу.