Російські силовики прийшли з обшуками у відомий кримськотатарський комплекс – член Меджлісу

Новини
Фото: Гайана Юксель

Російські силовики прийшли з обшуками до відомого кримськотатарського комплексу «Алем» у селі Строгонівка у Сімферопольському районі окупованого Криму.

Про це повідомила член Меджлісу кримськотатарського народу Гайана Юксель.

«У відомий кримськтатарський комплекс «Алем», який розташований у районі с. Строгоновка міста Сімферополь, сьогодні зранку прийшов ОМОН», – пише вона.

Нагадаємо:

  • 17 серпня 2021 року в окупованому Криму і Севастополі російські силовики провели масові обшуки в будинках кримських татар. Затримано п’ять активістів. У Нахімовському районі Севастополя співробітники ФСБ відвезли активістів Рустема Мурасова і Рустема Таїрова, в Балаклавському районі Севастополя – Джеббара Бекірова, в Бахчисарайському районі Криму – активістів Заура Абдуллаєва, в Сімферопольському районі Криму – Раіфа Февзієва.
  • МЗС України висловило рішучий протест через незаконні обшуки та затримання кримських татар в окупованому Криму та вимагає від Росії негайно їх звільнити.
  • Прокуратура АРК та Севастополя відкрила кримінальні провадження за фактами нових обшуків та затримань кримських татар в окупованому Криму.