Байден поговорив із Зеленським. США готують Україні нове постачання зброї та гроші

Новини
Президент України Володимир Зеленський і Президент США Джо Байден, 01.09.2021 Фото: Reuters

США може надати Україні фінансову підтримку, це буде реалізовано найближчим часом. Про це заявив президент США Джо Байден після розмови із президентом України Володимиром Зеленським. Про військову підтримку заявив представник Пентагону Джон Кірбі.

Як повідомив Володимир Зеленський, він обговорив з Байденом «поточні дипломатичні зусилля щодо деескалації та узгодили спільні дії на майбутнє».

«Подякував президенту Джо Байдену за військову допомогу, що триває. Обговорили також можливості фінансової підтримки України», – написав Зеленський у Twitter.

Сполучені Штати Америки почали збирати нове постачання військової допомоги для України, повідомив представник Пентагону Джон Кірбі на брифінгу.

«Ми не деталізуватимемо, що знаходиться в кожної з поставок. У новій пропозиції будуть як оборонні, так і наступальні засоби», – сказав Кірбі.

  • 22 січня 2022 року США доставили в Україну 90,7 тонн летальної зброї та боєприпасів, потім прибув другий літак зі зброєю від США з 80 тонн вантажу. Також США передадуть Україні гелікоптери Мі-17.
  • 25 січня США надіслали сучасне обладнання та боєприпаси оборонного призначення.