Поблизу окупованого Криму ЗСУ провели навчання РСЗО «Ураган»

Новини
Навчання ЗСУ біля Криму Фото: Командування ОС

Неподалік від адміністративної межі з окупованим Кримом провели польові тренування підрозділи реактивної артилерії, підпорядковані Командуванню об’єднаних сил ЗСУ. 

Про це повідомляє пресслужба Командування ОС

Польові тренування зі злагодженості розрахунків реактивних систем залпового вогню «Ураган» підрозділів Об’єднаних сил ЗСУ відбулися неподалік адміністративної межі з тимчасово окупованою територією АР Крим, повідомляють в Командуванні ОС. 

Розрахунки в умовах, максимально наближених до бойових, відпрацювали розгортання на вогневих позиціях і наведення на цілі умовного противника. 

Навчання ЗСУ біля Криму Фото: Командування ОС

Реактивники швидко висунулися з району зосередження, здійснили марш, розгортання у районі вогневих позицій та наведення на умовні цілі для їх подальшого ураження, повідомляє пресслужба із посиланням на слова командувача об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

«Подібні тренування відпрацьовують у військовослужбовців певний алгоритм дій. Це стосується й бойової роботи на позиції під час ведення вогню та надання команд на відкриття вогню, а також дій під час надходження наказу на здійснення внутрішнього позиційного маневру та наказу на відбій і залишення вогневої позиції», – повідомив Сергій Наєв.

Навчання ЗСУ біля Криму Фото: Командування ОС

Також військовослужбовці відпрацювали дії з безпосереднього прикриття підрозділу з повітря засобами протиповітряної оборони під час нанесення вогневого ураження, а також прикриття димовою завісою в ході залишення вогневих позицій.

  • У Херсонській області провели тактичні навчання із захисту морського узбережжя та танконебезпечних ділянок суходолу під час протидії можливої наступальної операції окупантів.
  • На початку січня 2022 року розвідувальний підрозділ Збройних сил України відпрацював здійснення нальоту на об’єкт противника поблизу адміністративної межі з окупованим Кримом.