Поранених на «Південмаші» нацгвардійців виписують з лікарні

Новини

Трьох чоловіків-нацгвардійців, поранених строковиком Артемієм Рябчуком, готують на виписку з лікарні імені І. І. Мечникова у Дніпрі. 22-річна поранена дівчина пережила низку тяжких операцій, а тепер швидко одужує.

Про це повідомив медичний директор лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

«Жанна вже хоче вставати з ліжка і бігти — бігти займатися спортом, особистим життям… Я хочу сказати слова подяки всім нашим лікарям, медсестрам за те, що ця дівчинка отримала шанс пожити», — сказав Сергій Риженко.

Загрози життю дівчини немає, попереду у неї ще лікування і реабілітація.

Як повідомлялося, 27 січня 2022 року МВС заявило, що у Дніпрі на заводі «Південмаш» солдат-строковик розстріляв варту Нацгвардії і втік зі зброєю, загинули п’ятеро людей, ще п’ятеро були поранені. За версією слідства, солдат-строковик Рябчук Артемій Юрійович 2001 року народження під час видачі зброї з невстановлених причин розстріляв з автомата Калашникова варту військових Нацгвардії та втік зі зброєю.

  • Військовий-строковик Артемій Рябчук розповів правоохоронцям хронологію своїх дій від моменту початку розстрілу до затримання його поліцією. Нацгвардія оприлюднила імена загиблих людей. Командувач НГУ подав у відставку після подій на заводі «Південмаш».