Херсонський міський суд арештував 14 літаків «Газпром авіа», які літали до Криму

Новини
"Газпром авиа", фото: aviateka.su

За клопотаннями прокуратури АРК та міста Севастополя, Херсонським міським судом накладено арешти на 14 літаків компанії «Газпром авіа», що перевозили пасажирів з/до закритого аеропорту у Сімферополі.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що російською авіакомпанією «Газпром авіа» незаконно використовувались 14 пасажирських літаків марок «Dassault Falcon», «Sukhoi Superjet» та «Boeing» для неправомірного переправлення осіб через державний кордон України, порушуючи правила міжнародних польотів.

Загалом встановлено, що не менш ніж 37 російських авіакомпаній здійснюють регулярні авіаперевезення до АР Крим в порушення законодавства. Такі дії розглядаються прокуратурою автономії як такі, що підривають суверенітет України.

В рамках зазначеного провадження, за клопотанням прокуратури автономії, вже накладено арешти на 263 повітряних судна, які здійснювали регулярні пасажирські та інші перевезення до окупованого півострова, порушуючи норми міжнародного права та законодавство України.

Нагадаємо:

  • На 13 пасажирських літаків російського АТ «Авіакомпанія Смартавіа» за матеріалами СБУ накладено арешт за порушення порядку в’їзду та виїзду на тимчасово окуповану територію України – АР Крим.
  • Після окупації Криму Росією в березні 2014 року Державіаслужба України прийняла рішення про заборону всіх польотів над кримським півостровом. На початку квітня 2014 року Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) офіційно підтвердила контроль українських авіавластей над кримським авіаційним простором.
  • У квітні 2014 року Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль), слідуючи конвенції ICAO про міжнародну цивільну авіацію, заборонила польоти до Криму, якщо вони не були узгоджені з українською стороною.