Росія направила шість десантних кораблів з Середземного моря у Чорне

Новини
ВДК "Корольов", фото: kchf.ru

Десантні кораблі Військово-морського флоту Росії проходять протоки Босфор і Дарданелли, щоб взяти участь у військово-морських навчаннях у Чорному морі.

Про це повідомляє Міноборони Росії.

«Наразі ВДК «Корольов», «Мінськ» і «Калінінград» перебувають у протоці Дарданелли. Десантні кораблі «Петр Моргунов», «Георгій Побідоносець» та «Оленегорский горняк» пройдуть чорноморськими протоками протягом наступної доби.

Кораблі «Корольов», «Мінськ» і «Калінінград» близько опівночі увійшли у Чорне море. Про це написав Андрій Клименко, керівник проєкту Інституту Чорноморських стратегічних досліджень і головний редактор порталу BlackSeaNews.

Сьогодні, 9 лютого, очікується проходження ще трьох ВДК.

У Міноборони РФ зазначають, що у січні-лютому 2022 року у всіх зонах відповідальності флотів проводиться серія військово-морських навчань під загальним керівництвом головнокомандувача ВМФ РФ адмірала Миколи Євменова.

Загалом до участі у заходах залучається понад 140 бойових кораблів та суден забезпечення, понад 60 літальних апаратів, 1000 одиниць військової техніки, близько 10 тисяч військовослужбовців.

Нагадаємо:

  • У Чорному морі біля узбережжя Краснодарського краю РФ виникла пожежа на борту танкера AL MUNTAZAH (прапор Коморських островів, IMO: 8862521) з екіпажем із 7 громадян Росії. Судно належить фірмі «Ювас-транс» із окупованої Керчі, яка перебуває під санкціями України.