Окупаційна «влада» досі не знає чи шкодить «Новий Херсонес» пам’ятці Світової спадщини ЮНЕСКО

Новини
Будівельні роботи на місці Древнього Херсонесу Фото: "Независимое телевидение Севастополя"

Важка будівельна техніка працює на хорі Древнього Херсонесу з вересня 2021 року. Там складуються будматеріали, йде заливання залізобетонних конструкцій. При цьому окупанти тільки збираються дослідити як роботи вплинуть на об’єкт, який внесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомляє редакція «Независимого телевидения Севастополя».

Про те, що відповідна документація розробляється, стало відомо з відповіді, яку «в. о. віце-губернатора» Микола Гордюшин направив на запити місцевого «депутата» В’ячеслава Горєлова та постійного представництва Президента в Південному федеральному окрузі.

«Наразі документація з оцінки впливу планованих у межах буферної зони на універсальну цінність зазначеного об’єкта Світової спадщини ЮНЕСКО розробляється», — йдеться у документі.

При цьому, роботи, вплив яких тільки має бути оцінений, фактично ведуться вже шостий місяць. У вересні 2021 року на місці хори Древнього Херсонесу почали заливати фундамент.

Як повідомлялося, у жовтні мешканці Севастополя зверталися до Путіна з проханням зупинити будівництво через те, що будівельники могли розкопати давню підземну річку.

У 2015 році так званий «уряд» окупованого Севастополя ухвалив рішення про передачу національного заповідника у федеральну власність Росії. Але ЮНЕСКО не визнала об’єкт «Херсонес Таврійський» російським.

Пізніше у вищої влади Росії з’явилися плани по будівництву у прилеглих до Херсонесу територіях. Мова йде про відкриття на території археологічного музею-заповідника «Херсонес Таврійський» в Севастополі дитячий центр «Корсунь» — філії табору «Артек».

Нагадаємо: