Окупанти застосовують важке озброєння вздовж всієї лінії розмежування на Донбасі

Новини
Наслідки обстрілу селища Врубівка в Луганській області Фото:npu.gov.ua

У першій половині дня 17 лютого російсько-окупаційні війська 34 рази порушили режим припинення вогню, 28 з яких – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє штаб Операції об’єднаних сил (ООС).

Від дій ворога двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан їхнього здоров’я — середньої важкості.

За попередньою інформацією, внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ поранено двох цивільних осіб. Під час обстрілу російськими окупантами прифронтового міста Мар’їнка Донецької області осколкові поранення отримала місцева мешканка, яка знаходилася на автобусній зупинці.

З важкого артилерійського озброєння калібру 122 мм противник випустив 32 снаряди по Станиці Луганській. Снаряд прилетів у дитячий садочок, де в цей час перебували діти та вихователі. За попередніми даними, внаслідок обстрілу троє працівників дитячого садочку отримали контузії. Відео евакуації дітей та працівників закладу можете подивитися нижче:

Крім того, було обстріляно цивільну інфраструктуру селища Врубівка на Луганщині (більш як за 10 км від лінії розмежування), зокрема територію школи. Під час обстрілу у школі знаходились 30 учнів та 14 осіб персоналу. На щастя, постраждалих немає.

Наслідки обстрілу школи у селищі Врубівка в Луганській області Фото:npu.gov.ua

Відповідно до звіту штабу ООС, обстріли з важкої артилерії ведуться на обох напрямках, Луганському й Донецькому.

На околицях Новотошківського бойовики застосовували артилерію калібру 122 мм, міномети калібру 120 мм та станкові протитанкових гранатомети. У напрямку Водяного — міномети калібру 120 мм, станкові протитанкових гранатомети та автоматичні станкові гранатомети.

У напрямку Трудівського — міномети калібру 82 мм.

У напрямку Старогнатівки — з міномети калібру 120 та 82 мм, автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У напрямку Старого Айдару та Мар’їнки — 120-мм міномети.

У напрямку Південного та Майорську — 82-мм міномети та автоматичні станкові гранатомети.

У напрямку Лобачевого — 83-мм міномети.

У напрямку Новоселівки Другої — протитанкові ракетні комплекси.

У напрямку Луганського — 122-мм артилерію, міномети.

Мар’їнку обстріляли з мінометів, протитанкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

У напрямку Світлодарська були застосовані міномети калібру 120 мм та великокаліберні кулемети.

В околицях Троїцького бойовики застосовували танк та міномети, Попасної — станкові гранатомети, Зайцевого — автоматичні гранатомети.

Авдіївку, Шуми, Травневе, Невельське та Донецький обстрілювали з мінометів калібру 120 мм, Новозванку — з артилерії калібру 152 мм.

Станицю Луганську — з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, а також автоматичних станкових гранатометів. Піски — з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів.

Гольмівський — з мінометів калібру 120 мм та автоматичних станкових гранатометів, Хрящівку — з артилерії калібру 122 мм.

Журналісти Радіо Свобода нанесли місця обстрілів на інтерактивну мапу:

Нагадаємо:

  • Дані британської військової розвідки свідчать, що Росія продовжує нарощувати свій військовий потенціал на кордоні з Україною, що суперечить заявам Москви про відведення військ. Крім того, звіти української військової розвідки не містять доказів, що РФ відводить свої війська від українських кордонів.