В зоні ООС окупанти продовжують бити з артилерії та мінометів, загинув український боєць

Новини

На Донбасі 19 лютого російські окупанти продовжують бити по українських позиціях в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) з важкої артилерії та мінометів. Внаслідок обстрілу загинув український боєць.

Про це повідомляє штаб ООС.

«Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець отримав осколкове поранення несумісне з життям. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у штабі, станом на 11:00 19 лютого з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 25 порушень режиму припинення вогню, 23 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Російсько-окупаційні війська обстрілюють українські позиції з артилерії калібру 122 мм, а також мінометів калібру 120 мм та 82 мм.

Крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Нагадаємо:

  • 17 лютого на Донбасі російські окупанти здійснили 60 обстрілів з використання важкої артилерії та мінометів вздовж всієї лінії розмежування в зоні проведення ООС. В результаті бойових дій один український боєць був поранений, ще один отримав бойове травмування.