Зеленський видав указ про призов резервістів у особливий період

Новини
Зеленский
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський видав указ про призов резервістів у особливий період: йдеться виключно про громадян, які віднесені до оперативного резерву.

Про це він сказав у відеозверненні.

«На зміну «нас там немає» прийшло офіційне «ми все-таки тут». Прийняте на найвищому політичному рівні – одноголосно. І дає чітку відповідь – хто справді хоче миру на землі, а хто переділу земель», – сказав президент.

Президент сказав, що немає потреби у загальній мобілізації. За його словами, необхідно оперативно доукомплектувати українську армію та інші військові формування.

«Мною як Верховним головнокомандувачем ЗСУ видано указ про призов резервістів у особливий період. Наголошую: йдеться виключно про громадян, віднесених до оперативного резерву. Маємо підвищити готовність української армії до всіх можливих змін в оперативній обстановці», – сказав Зеленський.

За його рішенням, найближчим часом також будуть проведені навчальні збори резервістів системи тероборони.

Також Зеленський повідомив, що Україна запускає «програму економічного патріотизму».

«Це додаткові стимули для локалізації нашого виробництва. Цільові програми підтримки окремих галузей. Зменшення податкового навантаження на бізнес та обмеження перевірок. Це стимули для залучення коштів населення в бізнес та банківську систему. Зниження ПДВ на бензин та дизель. Це дозволить знизити ціни на заправках. Наша мета – набуття економічної незалежності. Особливо в енергетиці», – сказав президент.

Завтра, повідомив Зеленський, у нього буде зустріч із ТОП-50 українського великого бізнесу.

«Всі вони мають залишитися в Україні. Їхні підприємства знаходяться на українській землі, яку захищають наші військові. Відтак і бізнес повинен захищати нашу економіку, фінанси, створювати робочі місця. Піднімати та зміцнювати Україну», – сказав Зеленський.

«Українці – мирна нація. Ми хочемо тиші. Але якщо ми сьогодні промовчимо, то завтра зникнемо. Нас чекає щоденна важка робота. І ми до неї готові. Впевненість у собі. Впевненість у країні. Впевненість у перемозі», – додав президент.

Читайте також матеріал ЦЖР Тероборона Херсонщини: важкий шлях від «паперової» до професійної

  • 21 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін визнав «незалежними республіками» захоплені Росією території Донбасу – терористичні «ДНР» та «ЛНР». Він підписав відповідні укази. Перед тим відбулося засідання Ради безпеки РФ, на якому всі члени висловились за визнання «ДНР» та «ЛНР».
  • В указах про «ДНР» та «ЛНР»визнання Путін вперше офіційно наказав увести російські війська на територію окупованого Донбасу.
  • Президент США Джо Байден запровадив ті самі обмеження щодо ОРДЛО, які були застосовані виконавчими указами президента Барака Обами у 2014 році після окупації Криму Російською Федерацією.
  • Президент РФ Володимир Путін висунув чотири ультиматуми Україні та світу і вже «визнав» за ОРДЛО всю Луганську та всю Донецьку область.