Окупанти ввели в Мелітополь підрозділи «поліції» і «держбезпеки» з ОРДЛО – тероризуватимуть місцеве населення

Війна

Функції поліції в Мелітополі російські окупанти доручили воєнізованому підрозділу з квазіреспублік Донбасу. Повідомлялося також, що мера Мелітополя Івана Федорова викрав спецназ «МДБ Луганської народної республіки», а так звана «генпрокуратура ЛНР» порушила «кримінальну справу» про нібито фінансування ним «Правого сектора», до якого він ніколи не мав відношення.

Відео та повідомлення з цією інформацією розміщені на російських пропагандистських ресурсах та на сайті «генпрокуратури ЛНР», передає Центр журналістських розслідувань.

Російська «військова кореспондентка» Анна Долгарьова повідомляє, що в Мелітополь прибули загони донецького «ополчення», які «стежитимуть за правопорядком і виконуватимуть функції поліції».

З відео, розміщеного в мережі, випливає, що до міста введено підрозділ із так званих «республік» Донбасу. Знято шикування кількох десятків погано екіпірованих бійців на території Мелітопольського військкомату. Бійці кажуть, що прибули з Донбасу, «несуть мир», а «фашизм не пройде».

На плацу піднято прапор РФ. Військовослужбовці невідомого російського підрозділу в чорній формі і в балаклавах, що приховують обличчя, дають прибулим з Донбасу настанови «показати кращі якості російського солдата».

За інформацією Центру журналістських розслідувань, підрозділи з «ДНР/ЛНР російські окупанти ввели до Мелітополя для виконання «брудної роботи» — тиску на активістів та силової протидії мітингам, які щодня проходять у місті проти російської окупації, за незалежність та цілісність України.

11 березня 2022 року в Мелітополі був захоплений і вивезений у невідоме місце мер міста Іван Федоров. На сайті «прокуратури ЛНР» опубліковано повідомлення, що Федорова заарештовано «спецназом МДБ ЛНР» за обвинуваченням у нібито фінансуванні «Правого сектору».

Жителі Мелітополя з самого ранку 12 березня проводять мітинг із вимогою звільнити Федорова. Окупанти захопили учасницю мітингу Ольгу Гайсимову та кинули у людей світлошумову гранату.