У Скадовську російські окупанти викрали мера Яковлєва, мешканці міста проводять мітинг біля міськради

Війна

На Херсонщині у місті Скадовськ російські окупанти викрали міського голову Олександр Яковлєва та секретаря Скадовської міської ради Юрія Палюха. Обурені мешканці Скадовська проводять мітинг біля міськради з вимогою відпустити затриманих.

Про це повідомив місцевий активіст Артем Костюченко у Facebook.

«Щойно з Скадовської міськради російські військові викрали мера Олександр Яковлєв та секретаря виконкому Юрія Палюха (секретаря Скадовської міської ради – ред.)», – написав Костюченко.

Він закликав мешканців збиратися на центральній площі міста.

Зараз біля мерії міста вже зібралося кілька сотень людей, які продовжують прибувати.

Вони вимагають відпустити затриманих мера Яковлєва та секретаря міськради Палюха, а також скандують: «Фашисти!».

13 березня мер Скадовська Олександр Яковлєв повідомляв, що по обіді в місто в’їхала колона російських окупантів. За його словами, вони розмістились у дитячому таборі.

Як повідомлялось, 11 березня у Запорізькій області російські окупанти викрали та вивезли в невідомому напрямку мера міста Мелітополь Івана Федорова, який відмовився співпрацювати з ними. Так звана «генпрокуратура ЛНР» повідомила про розслідування «кримінальної справи про сприяння терористичній діяльності», до якої нібито причетний Федоров.

12 березня у Мелітополі викрали координаторку мітингів проти окупації Ольгу Гайсумову. Викрадення сталося після завершення мітингу на підтримку міського голови Мелітополя Івана Федорова. Ольга Гайсумова є учасницею та координаторкою акцій з гаслами «Мелітополь – це Україна».

У Запорізькій області російські окупанти викрали міського голову Дніпрорудного Євгена Матвєєва.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa