Міського голову Мелітополя Івана Федорова звільнено з полону

Влада

Викраденого 11 березня міського голову окупованого Мелітополя звільнено з полону.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у telegram.

Володимир Зеленський поспілкувався з Іваном Федоровим.

«Мені потрібен день-два відновитись, після цього готовий виконувати будь-яку вашу команду, щоб день перемоги наш настав значно швидше. І до Мелітополя повернувся український прапор, який ці під**си зняли, доки мене посадили», — сказав Федоров.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що завершилася спецоперація зі звільнення Івана Федорова.

«Ваня в безпеці, тільки що разом з президентом та керівником Офісу поспілкувалися з ним. Хотілося б сказати одне: своїх ми ніколи не кидаємо», — сказав Тимошенко.

Як повідомляв радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, окупанти вивезли Івана Федорова в Луганськ.

Нагадаємо:

  • 11 березня у Запорізькій області російські окупанти викрали та вивезли в невідомому напрямку мера міста Мелітополь Івана Федорова, який відмовився співпрацювати з ними. Так звана «генпрокуратура ЛНР» повідомила про розслідування «кримінальної справи про сприяння терористичній діяльності», до якої нібито причетний Федоров.
  • 12 березня у Мелітополі викрали координаторку мітингів проти окупації Ольгу Гайсумову. Викрадення сталося після завершення мітингу на підтримку міського голови Мелітополя Івана Федорова. Ольга Гайсумова є учасницею та координаторкою акцій з гаслами «Мелітополь – це Україна».
  • У Запорізькій області російські окупанти викрали міського голову Дніпрорудного Євгена Матвєєва.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa