У Херсоні російські окупанти застосували сльозогінний газ до проукраїнських мітингарів

Війна

У Херсоні російські військові 22 березня не дали провести мітинг протесту проти окупації у центрі міста. Щоб розігнати демонстрантів, вони використали сльозогінний газ та інші спецзасоби.

Про це сайту IPC-Херсон повідомив один з учасників акції.

«Ми прийшли на площу. Люди почали збиратись, але росіяни одразу застосували до нас спецзасоби. Вони кинули кілька світлошумових гранат та сльозогінний газ. Херсонці змушені були полишити площу», – розповів він.

За словами активістів, газ потрапив на частину людей, що зібрались. «Йдуть сльози. Дуже важко дихати. На площі знаходитись зараз майже неможливо», – доповнив розповідь активіст.

Медіаплатформа «Вгору» опублікувала відео, на ньому видно, як херсонці рятуються від сльозогінного газу.

«Сьогодні, 22 березня, на мирній акції у Херсоні, російські військові знову застосували гранати і зброю проти містян», – йдеться у коментарі до відео.

Про постраждалих на сьогоднішньому мітингу поки не повідомляється.

Російські військові вже другий день поспіль розганяють мітинги патріотично налаштованих херсонців, які протестують проти окупації. Вчора під час силового розгону уламками світлошумової гранати було поранено пенсіонера.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa