Під Кривим Рогом на міні підірвалася ворожа ДРГ

Новини
Фото: kr.gov.ua

Машина диверсійно-розвідувальної групи окупантів підірвалася на мінному загородженні навколо Кривого Рогу.

Про це повідомляє тероборона Кривого Рогу.

«Ефективну роль в обороні відіграють і заміновані загородження, встановлені ЗСУ. Під ранок на одному з таких загороджень підірвався автомобіль з ДРГ ворога і зброєю. Наразі вивчаються знайдені у залишках автомобіля документи», — йдеться у повідомленні.

Представниця бригади тероборони Кривого Рогу Алла Нікіцка зазначила, що у зв’язку з масовим мінуванням територій для недопущення ворога, всі мешканці Кривого Рогу і Криворізького району зобов’язані максимально суворо дотримуватися правил пересування по місцевості за межами населених пунктів.

Забороняється:

— пересування транспорту будь-якими територіями району (у тому числі, полями, посадками, балками, тощо) та польовими дорогами, за винятком основних доріг загального користування між населеними пунктами.

— індивідуальне пересування за межами населених пунктів поза дорогами загального користування.

— виїзд сільгосптехніки на поля та ремонтної техніки підприємств будь-яких форм власності без попереднього погодження з головами отг, яким дозвіл видаватиме командування військових.

— перегін худоби та вигул тварин за межами населених пунктів без погодження з головами отг (за процедурою).

— збирання та заготівля дров та будь-які інші види робіт за межами населених пунктів та доріг загального користування.

Для запобігання демаскування мінних полів та прилеглих укріпрайонів заміновані загородження не завжди маркуються і не завжди позначаються попереджувальними знаками.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa