Військових, які вчиняли звірства в Бучі, повернуть до України — ГУР

Новини
Розстріляні військовими РФ мешканці Бучі, Київська область Фото: Telegram Громади Київщини

Російські окупанти з 64-ї мотострілецької бригади 35-ї загальновійськової армії РФ, які чинили масові вбивства та катування цивільного населення в Бучі, буде повернута на територію України. Російське командування не проводитиме ротацію особового складу в цьому підрозділі та кине його на схід України.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

«Станом на 4 квітня бригаду було виведено з України в Білорусь і вона перебувала поблизу міста Мозир. До 6 квітня особовий склад доправлять залізницею до російського Бєлгорода. Після лише дводенного відпочинку їх планують повернути в Україну в одну з «найгарячіших» точок (орієнтовно — харківський напрямок)», — йдеться у повідомленні.

Розвідники зазначають, що окупанти можуть продовжувати залякувати жителів населених пунктів України. Ті, хто чинив злочини геноциду в Бучі можуть повторити це в інших містах.

«Ще одна мета швидкого повернення 64-ї бригади на територію України — швидка «утилізація» непотрібних свідків. Тобто, передислокація на таку ділянку фронту, де у них не буде шансів залишитися живими щоб унеможливити надання свідчень у майбутніх судах», — йдеться у повідомленні.

За наявною інформацією, російське командування ігнорує погрожує трибуналом в разі відмови продовжувати участь у бойових діях. Рапорти на звільнення не приймаються до розгляду. Враховуючи резонанс подій у Бучі, окупанти масово відмовляються повертатися в Україну.

Радник керівника офісу президента Олексій Арестович назвав підрозділи збройних сил Росії, які вчиняли воєнні злочини під час окупації Бучі та населених пунктів Приірпіння:

  • 64 омсбр 35 А Восточного ВО (64-та мотострілецька бригада),
  • 5 отбр 36 Восточного ВО (5-та танкова бригада),
  • 331 пдп 98 пдд (331-й парашутно-десантний полк),
  • 137 пдп 106 пдд (137-й парашутно-десантний полк),
  • 104 і 234 дшп 76 дшд (104-й і 234-й десантно-штурмовий полк),
  • 14 і 45 обрспн (14-та і 45-та бригади спецпризначення),
  • 63 опОН Росгвардии (63-й полк спецпризначення),
  • 155 обрмп ТОФ (155-та окрема бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту).

Також в Бучі стояла 64-та окрема мотострілецька бригада (в/ч 51460) із села Князе-Волконське Хабаровського краю.

Нагадаємо:

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці.  Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTubeFacebook, Telegram, Twitter