9 квітня російські військові призначать в Олешках окупаційну «владу» — Рищук

Новини

Російські військові планують визначити своїх прихвостнів, які будуть виконувати функції окупаційної влади в Олешках у Херсонській області.

Про це сказав міський голова Євген Рищук.

«У мене є 100 % підтверджена інформація, що завтра о 10:00 росіяни хочуть визначитися, хто керуватиме містом. Так як мене (в місті, — ред) не стало, то вони шукають хто б це зробив. Я думаю, що, швидше за все, буде все як в інших містах», — сказав Рищук.

Як повідомлялося, публічні заяви про залишення своїх міст днями один за одним зробили міські голови Олешок, Каховки і Скадовська — відповідно, Євген Рищук, Віталій Немерець та Олександр Яковлєв. Усі вони відмовились працювати на російських окупантів, кажуть про реальну загрозу свободі і життю, а Яковлєв пережив викрадення.

  • Центр журналістських розслідувань продовжує розповідати про прислужників російських окупантів, яких спецслужби рф призначили керувати захопленими територіями у Херсонській області. З початку квітня спостерігаємо справжній парад алле-аферистів, маргіналів і просто невдах, які готові служити окупантам і виконувати брудну роботу. Про колаборантів можете прочитати у матеріалі «Посіпаки окупантів. Філіпчук, Леонтьєв, Клочко, Сивак і генічеські старости»