ЄС запровадив санкції проти ще 217 росіян та 18 компаній, зокрема Ротенберга, Дерипаски і доньок Путіна

Новини
санкции
Фото: shutterstock.com

Рада ЄС запровадила обмежувальні заходи щодо ще 217 фізичних і 18 юридичних з Росії у відповідь на необґрунтовану і неспровоковану військову агресію Росії проти України. До санкційного списку, зокрема, потрапили російські олігархи Борис Ротенберг та Олег Дерипаска, а також доньки президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляється на сайті Ради Євросоюзу.

До 217 осіб, які потрапили до санкційного списку ЕС, входять високопосадові кремлівські чиновники та олігархи – Моше Кантор, Борис Ротенберг та Олег Дерипаска, інші видні бізнесмени, що працюють у ключових секторах економіки, таких як енергетика, фінанси, ЗМІ, оборонна та військова промисловість, а також представники кремлівської пропаганди, що систематично розповсюджують хибну інформацію про ситуацію в Україні.

До списку також включені члени сімей осіб, які вже потрапили під санкції, з огляду на те, що вони отримують вигоду від режиму або для запобігання обходу санкцій ЄС. Серед них – Марія Воронцова та Катерина Тихонова, дочки президента Росії Володимира Путіна.

У списку санкцій і так звані міністри та члени «Народного совєта» так званих «Донецької народної республіки» та «Луганської народної республіки».

До 18 підсанкційних організацій входять чотири великі російські банки – Банк «Откритіє», Новікомбанк, Совкомбанк і ВТБ, компанія, що працює в транспортному секторі і належить Російській Федерації, а також компанії оборонно-промислового комплексу, у тому числі концерн «Калашников».

Загалом обмежувальні заходи ЄС тепер застосовуються до 1091 фізичної особи та 80 організацій. Активи осіб, які включені до списку, підлягають заморожуванню, а громадянам та компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти.

На фізичних осіб додатково поширюється заборона на поїздки, яка не дозволяє їм в’їжджати чи перетинати території ЄС транзитом.

Нагадаємо, 5 квітня глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила, що Євросоюз має намір застосувати п’ятий пакет санкції проти РФ у відповідь на звірства, вчинені російськими військовими у Бучі.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці.  Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube,  Facebook, TelegramTwitter