Джонсон представив Зеленському новий пакет допомоги від Великої Британії

Новини

Прем`єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту до Києва представив президенту Володимиру Зеленському новий пакет фінансової та військової допомоги Україні.

Про це він написав у Twitter.

«Сьогодні я зустрічався зі своїм другом Президентом Зеленським у Києві на знак нашої непохитної підтримки народу України. Ми представляємо новий пакет фінансової та військової допомоги, який є свідченням нашої відданості боротьбі його країни проти варварської кампанії росії», – йдеться у дописі.

В уряді Великої Британії розповіли про те озброєння, яке буде передане Україні, пише YorkshireLive.

120 одиниць бронетехніки та нові протикорабельні ракетні системи на додачу до анонсованої раніше військової допомоги передасть Британія Україні за підсумками зустрічі Бориса Джонсона в Києві.

Також Україна отримає кредитні гарантії на 500 млн доларів у Світовому банку.

В свою чергу Зеленський подякував Джонсону за підтримку України.

«Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон – один із найбільш принципових противників російського вторгнення, лідер щодо санкційного тиску на Росію та оборонної підтримки України. Вітаю у Києві, друже!», – написал Зеленский у Facebook.

Як повідомлялось, президент Володимир Зеленський не береться прогнозувати розвиток подій на Донбасі, де РФ концентрує війська для наступу, але наголосив, що вірить у перемогу України.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці.  Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube,  Facebook, TelegramTwitter