На Київщині від рук окупантів загинули щонайменше 1222 людей – Венедіктова

Новини
Ексгумовані з братської могили тіла мешканців Бучі, вбитих російськими окупантами. Київщина Фото: facebook.com/UA.National.Police

Українські правоохоронці підтвердили загибель від рук російських окупантів 1222 мешканців Київської області.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова в інтерв’ю для британського телеканалу Sky News.

«Станом на ранок 10 квітня, ми знайшли тіла 1222 мешканців, які загинули під час російської окупації Київської області. Це тільки в Київській області», – сказала Венедіктова.

Вона вказала, що російські окупанти знищили Бородянку, попри те, що в місті взагалі не було військових об’єктів та підрозділів військових.

За словами Венедіктової, Офіс генпрокурора розпочав 56 кримінальних проваджень за статтями воєнних злочинів і злочинів проти людяності.

Як повідомляось, українські захисники звільнили від російських загарбників Київську область. Світ облетіли кадри убитих загарбниками мирних мешканців Бучі, Ірпеня та Гостомеля. Серед вже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох з них зв’язані руки, є сліди катувань та вбиті вони пострілами у потилицю.

Російські військові грабували людей та їхні домівки, прагнучи забрати золото, коштовні речі, килими, пральні машинки та інше.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter