Головним «поліцаєм» Дніпрорудного став Костянтин Лисенко, який не пройшов переатестацію

Новини
Костянтин Лисенко - ліворуч Фото: Константин Лысенко/Вконтакте

У місті Дніпрорудне Запорізької області російські окупанти захопили відділ поліції та призначили головним «поліцаєм» колишнього міліціонера Костянтина Лисенка, який не пройшов атестацію у Нацполіції України.

Інформацію про призначення «керівником міліції» Лисенка поширив у своєму телеграм-каналі колишній помічник ексміністра оборони часів Януковича Сергій Селіванов.

Лисенко Костянтин Сергійович — 39-річний мешканець Дніпрорудного, колишній міліціонер.

Фото: Константин Лысенко/Вконтакте

За даними YouControl, до 2014 року був оперуповноваженим оперативно-пошукового відділу управління карного розшуку ГУМВС України в Запорізькій області. У 2015 році, коли в Україні відбувалася переатестація поліцейських, Костянтин Лисенко претендував на посаду заступника начальника районного відділу — начальника кримінальної міліції Василівського районного відділу. У подальшому поданих електронних декларацій Лисенка, які б свідчили про подальше проходження служби, в реєстрі немає, тож схоже, що переатестацію він не пройшов.

Сергій Селіванов стверджує, що Лисенко має звання «майора». А також, що він не один з колишніх міліціонерів, які погодилися стати на службу до окупантів.

Центр журналістських розслідувань продовжує розповідати про прислужників російських окупантів, яких спецслужби рф призначили керувати захопленими територіями у Херсонській області. З початку квітня спостерігаємо справжній парад алле-аферистів, маргіналів і просто невдах, які готові служити окупантам і виконувати брудну роботу.