Війна Росії проти України: хроніка 15 квітня

Новини
война

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter

18:16 Міноборони: У Маріуполі тривають бої, російським військам не вдається повністю захопити місто

17:24 Речник СБУ Артем Дехтяренко: З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну СБУ виявила майже 100 ДРГ і затримала понад 300 колаборантів

За цей період завдяки втручанню української спецслужби було ліквідовано диверсійно-розвідувальну групу, яка планувала здійснити замах на Президента України та вчинити диверсії у Києві й інших регіонах.

Окрім того, у Житомирській області нейтралізовано ворожу агентурну групу із шести осіб, які «розганяли» ворожу пропаганду у соцмережах і вели агітаційні бесіди з громадянами.

Також у Києві затримано двох мешканців, які «вибивали» у власника СТО автомобілі преміумкласу нібито для потреб українських військових, а у Волинській області заблоковано незаконний збут партії бронежилетів і касок вартістю $18 000, що ввезли в Україну як гуманітарну допомогу.

15:52 Українські військові попереджають про можливі загрози: РФ мститиметься за крейсер «Москва»

14:58 Голова Миколаївської облради з гуманітарних питань регіону Ганна Замазєєва: Окупанти обстріляли з реактивної системи залпового вогню район Миколаєва, є постраждалі.

«Падлюки знов гатять по житлових кварталах Миколаєва! Де немає військових об’єктів!

Під обстріли попадають мирні мешканці!”

13:34 На Херсонщині двоє людей загинули від уламків російської ракети, троє поранено

12:35 Генштаб ЗСУ: Російська армія вже втратила 20 тисяч військових від початку війни

11:29 Командувач сил оборони генерал-лейтенант Сергій Наєв: Корабельні угруповання та авіація противника щодня завдають систематичних ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури у Харківській, Донецькій та Запорізькій областях

«Зокрема, ворог продовжує частково блокувати місто Харків та здійснює обстріли міста з артилерійських систем різних калібрів та реактивних систем залпового вогню. Проводить перегрупування та нарощування чисельності своїх підрозділів, а також поповнення боєзапасу Ворог не пройде там, де один за всіх – і всі за одного. Вся сила у нашій єдності! Україна – велика і розмаїта держава. Це нормально, що кожному регіону притаманні свої особливості. Але коли у наші двері стукає біда, ми відкладаємо вбік всі наші непорозуміння і разом захищаємо свою країну. Так було, є і буде».

09:30 Путін від відчаю може віддати наказ про ядерний удар по Україні – директор ЦРУ Бернс

09:06 Генштаб ЗСУ: РФ продовжує бомбардувати інфраструктуру українських міст

08:25 Держприкордонслужба: На сході країни прикордонники та воїни ЗСУ нищать техніку російських окупантів

Прикордонники разом з воїнами ЗСУ продовжують бити ворога, який вдерся в нашу країну. В одному з боїв на сході українські захисники знищили кілька танків та БМП противника.

«Дякуємо нашим захисникам за героїзм і влучність. Втрати живої сили агресора ще уточнюються».

08:00 Речник ОВА Сергій Братчук: На Одещині українські військові збили ворожий безпілотник «Орлан-10»

«Ніч в місті та області пройшла під звуки повітряної тривоги, але без обстрілів. 28-а ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу знищила черговий ворожий безпілотник».