Командир морпіхів 36-ї окремої бригади Сергій Волинський закликав українську владу терміново деблокувати Маріуполь

Новини

Майор Сергій Волинський (Волина), командир 36-ї окремої бригади морської піхоти, закликає владу провести деблокаду Маріуполя в найкоротші терміни військовим або політичним шляхом.

Як він заявив коментарі «Українській правді», Маріуполь може врятувати або термінова військова операція, або політичне рішення.

За словами Волинського, станом на ранок 15 квітня захисники Маріуполя ведуть запеклі бої, противник агресивно наступає. Ситуація є критичною.

За його словами, «це можливо і необхідно провести в найкоротші терміни, залучити досвідчених командирів та необхідні засоби».

Українські морські піхотинці з 36-ї бригади, які у блокаді захищають Маріуполь від російських загарбників заявляють, що незважаючи на відсутність підвозу боєприпасів та продовольства, вони не залишили своїх позицій і залишаються вірними Україні. Вони попросили пам’ятати про ціну цього спротиву та відстояти перемогу України.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter