«Ми не залишили своїх позицій. Пам’ятайте ціну цього супротиву»: Морпіхи 36-ї бригади, які обороняють Маріуполь

Новини

Українські морські піхотинці з 36-ї бригади, які у блокаді захищають Маріуполь від російських загарбників заявляють, що незважаючи на відсутність підвозу боєприпасів та продовольства, вони не залишили своїх позицій і залишаються вірними Україні. Вони попросили пам’ятати про ціну цього спротиву та відстояти перемогу України.

Про це українські захисники розповіли у спеціальному відеозверненні, яке опублікували Командуванням морської піхоти у Facebook і Фонд «Повернись живим» у Twitter.

«Слава Україні! Ми – захисники Маріуполя, 36-та бригада морської піхоти, яка до останнього тримала і тримає оборону цього міста. Ми не здавали позицій. Ми тримали кожен клаптик цього міста по нашій можливості. Але реалії такі, що дійсно місто опинилося в блокаді, у кільці – і жодного підвозу боєприпасів, продовольства не відбувалося. Тримали до кінця. Ми вдячні кожному українцю, який вірив і продовжує вірити у морську піхоту. На цій вірі ми протрималися так довго. Ми не залишили своїх позицій. Ми залишилися вірними і залишаємося вірними завжди. Слава Україні!», – сказав український морпіх.

«Всі українці мають пам’ятати ціну цього супротиву і довершити справу, відстояти перемогу до кінця. Україна. Європа, світ! З вірою у перемогу! Ми вірні завжди, вірні до кінця!», – додав ще один морпіх.

Як видно на відео, своє звернення морпіхи записували у підвалі одного з будинків зруйнованого Маріуполя. На опублікованих кадрах видно, що серед них є як мінімум одна військовослужбовиця.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter