Війна Росії проти України: хроніка 17 квітня

Новини
война

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter

17:09 РФ вдарила ракетами по центру Харкова: 5 загиблих, 13 поранених

15:24 Російських морпіхів у Севастополі почали готувати до вірної смерті – десанту: Defense Express

13:51 «У неї брат в «Азові», вони її розстріляли» – перехоплення розмов російських військових

12:59 Радник мера міста Петро Андрющенко: Тік-токери Кадирова зняли ще одне відео – обстріляли з танка вже окуповані росіянами райони Маріуполя

«Якщо ви думаєте, що тік-ток військо «кадировців» воює лише автоматами з пустими вікнами, то це не так. Новий рівень – підігнати танк і розстрілювати багатоповерхівки в районі, який вже окупований.

На відео частина Лівобережного району, що найближча до Східного. Постріли в бік будинків, де немає наших захисників не менш 20 днів».

12:11 ДСНС: Від початку проведення робіт 6 квітня у Бородянці з-під завалів вилучені тіла 41 загиблої особи

«Київщина, смт Бородянка. 6 квітня проводилися роботи з розбору завалів двох зруйнованих обстрілами багатоповерхових житлових будинків. Під час проведення робіт вилучено тіло загиблої особи. Всього з 6 квітня з 7 зруйнованих багатоповерхових житлових будинків у центрі міста, на 5 – роботи завершені повністю. Від початку проведення робіт вилучені тіла 41 загиблої особи».

У Чернігові розбирають завали навчально-спортивного центру «Чернігів»» та 9 поверхового житлового будинку.

10:12 Новим кораблем управління ЧФ може стати «Адмірал Григорович», але ППО забезпечувати нікому – військовий експерт Лакійчук

Адмирал Григорович

09:47 Міський голова Ігор Сапожко: Ракетних ударів ворога у неділю зазнали деякі інфраструктурні об’єкти в Броварській громаді Київської області, можливі перебої з водою та світлом

«Сьогодні з самого ранку були потрапляння в ряд інфраструктурних об’єктів у нашій громаді. Прошу зберігати спокій, можливі перебої з електроенергією та водопостачанням.

Сапожко запевнив, що всі комунальні служби працюють у посиленому режимі. Мер наголосив: війна продовжується: знімати «відосики» і викладати їх у мережу – не потрібно. Прохання – зберігати спокій.

09:16 РФ готує десантну морську операцію в Маріуполі – Генштаб ЗСУ

08:52 Луганська обласна державна адміністрація: Вночі в Сєвєродонецьку на Луганщині внаслідок обстрілів загорілися чотири багатоповерхівки, в Новодружеську знищено будинок

«Там вже і руйнувати майже нічого – більшу частину житлового фонду ворог знищів за останні півтора місяця. Однак обстріли нашого наймолодшого в області міста не вщухають.

В ніч із 16 на 17 квітня після потрапляння снарядів зайнялися три багатоповерхівки на одній вулиці. Ще одна – поодаль. Рятувальники виїхали на об’єкти одразу, як тільки росіяни припинили вогонь.

Зафіксовані чисельні загоряння квартир. Інформація щодо жертв уточнюються».