У Херсоні вночі зірвали з флагштоку радянський прапор. Тепер його охороняють російські військові

Новини

Невідомі українські патріоти у ніч на 19 квітня зірвали радянський прапор з флагштоку поблизу обласної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара. Напередодні його там підняв місцевий колаборант Кирило Стремоусов. Відтепер прапор охоронятимуть представники російських окупаційних сил.

Про це заявили російські пропагандисти, повідомляє IPC-Херсон

«Алея Слави над Дніпром у Херсоні. Прапор Перемоги від Росгвардії. Вночі прапор, який напередодні вішали херсонець Стремоусов та кримчанин Книрик, хтось зняв. Зловмисників шукають. Тому сьогодні тут піднято червоний прапор від ФСНВГ і бійці його охороняють», — йдеться в повідомленні підконтрольних росії медіа.

Також окупанти виклали в мережу відео, на якому радянську символіку повернуто на флагшток.

Як повідомлялося, в окупованому РФ Херсоні знищили меморіал «Слава Україні» на вулиці Перекопській. А також познімали борди з гаслами про те, що Херсон – це Україна.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTube, Facebook, Telegram, Twitter