В окупованому РФ Херсоні знищили меморіал «Слава Україні»

Новини
Фото: Сергій Хлань

В окупованому РФ Херсоні знищили меморіал «Слава Україні» на вулиці Перекопській. А також познімали борди з гаслами про те, що Херсон – це Україна.

Про це повідомляє депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

«Вчора в Херсоні окупанти познущалися з меморіалу «Слава Україні», що на Перекопській. Рашисти зірвали портрети наших героїв Небесної Сотні та загиблих учасників російсько-української війни. Знесли прапор. По місту зняли борди, що «Херсон – це Україна». В росіян немає ані поваги до мертвих, ані будь-яких людських цінностей», – зазначив він.

Фото: Сергій Хлань

Фото: Сергій Хлань

Російські військові друкують агітаційні матеріали, щоб провести «референдум» для створення т.зв. «ХНР».

  • Центр журналістських розслідувань продовжує розповідати про прислужників російських окупантів, яких спецслужби рф призначили керувати захопленими територіями у Херсонській області. З початку квітня спостерігаємо справжній парад алле-аферистів, маргіналів і просто невдах, які готові служити окупантам і виконувати брудну роботу. Про колаборантів можете прочитати у матеріалі «Посіпаки окупантів. Філіпчук, Леонтьєв, Клочко, Сивак і генічеські старости»

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter