Окупаційну «поліцію» у Бердянську очолив ексміліціонер з Маріуполя Олег Саприкін

Новини
Олег Саприкін, окупаційний керівник "поліції" у Бердянську

Звільнений з лав української поліції колишній начальник відділів МВС в Донецькій області та Криму Олег Саприкін став у нагоді російським окупантам — очолив захоплений та незаконно діючий відділ «поліції» у Бердянську.

«Олег Саприкін — перший в новій історії міста начальник поліції», — так називають колишнього українського міліціонера російські пропагандисти телеканалу НТВ.

У сюжеті Саприкін рапортує про роззброєння українського населення окупованого Бердянська. Говорить, що наразі вилучено вже 509 одиниць вогнепальної зброї, зокрема, 369 одиниць нарізної зброї, 168 пістолетів, 45 автоматів.

У пропагандистському сюжеті каналу НТВ Саприкін протитрований як «исполняющий обязанности начальника полиции УМВД Украины г. Бердянска», хоча українськими органами влади на цю посаду Саприкін призначений не був.

28 лютого 2022 року пресслужба Бердянської райдержадміністрації повідомляла, що Бердянський відділ поліції розформовано.

«Бердянський відділ поліції розформовано. Міська влада відмовилась від співробітництва з окупантами», — йдеться у повідомленні.

Вперше інформація про те, що Саприкін співпрацює з російськими окупантами, з’явилася 8 квітня на facebook-сторінці колишнього першого заступника голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна.

«Саме «його» я викинув з міліції Донеччини, бо в найтяжкі 2014–2015 роки йому «важко» було заходити до Володарського відділу міліції, як керівнику, тому він в добових журналах завжди розписувався на спині чергового, після чого їхав займатися своїми справами», — написав Аброськін.

Олег Саприкін у 2010 році був начальником Совєтського районного відділу міліції в АР Крим. До листопада 2015 року очолював Володарський районний відділ ГУМВС у Донецькій області, аж до ліквідації відділу. У 2016 році подав останню декларацію після звільнення з посади інспектора Лівобережного відділу Маріупольського ВП ГУНП в Донецькій області.

Нагадаємо: