Рада продовжила дію воєнного стану в Україні до 25 травня

Новини
Верховна Рада України Фото: investigator.org.ua

Верховна Рада продовжила дію воєнного стану в Україні ще на 30 діб – до 25 травня 2022 року.

Відповідне рішення парламент ухвалив 21 квітня повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

«Сьогодні знову зібрався парламент. Знову в центрі столиці. Проголосували ряд важливих рішень… 7300 – продовження воєнного стану на місяць, до 25 травня», – написав Железняк.

Він додав, що за це рішення проголосували 300 народних депутатів.

19 квітня президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №7300 «Про затвердження указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні». Документом передбачено продовження терміну дії воєнного стану з 05 години 30 хвилин 25 квітня на 30 діб.

Як повідомлялось, 15 березня Верховна Рада законодавчо затвердила указ президента про продовження терміну дії воєнного стану в Україні з 5:30 26 березня ще на 30 діб – до 25 квітня. 20 березня президент Володимир Зеленський підписав закон про продовження воєнного стану в Україні ще на 30 днів.

Воєнний стан діє в Україні з 24 лютого через напад Росії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter