Після поразок в Україні кремль продовжує «зачистку» вищого керівництва армії та флоту рф – ГУР

Новини
Фото: Reuters

Після поразок російських військ на суходолі та знищення флагмана Чорноморського флоту рф ракетного крейсера «Москва» кремль почав чергову фазу репресій проти командування армії та флоту рф.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«За інформацією воєнної розвідки України, усунуто з посади та заарештовано командувача Чорноморського флоту адмірала Ігора Осіпова. Слідчі дії проводяться відносно начальника штабу – першого заступника командувача чф віце-адмірала Сергія Пінчука», – сказав Скібицький.

Також, зазначив, він, у зв’язку з незадовільною підготовкою до ведення бойових дій та великими втратами особового складу, озброєння та військової техніки усунуто з посади командувача 6-ї армії генерал-лейтенант Владислав Єршов, командувач 1-ї танкової армії західного військового округу генерал-лейтенант Сергій Кисєль та одного із заступників командувача.

Також, у зв’язку із незадовільним виконанням поставлених завдань усунуто з посади командувача 22-го армійського корпусу південного військового округу генерал-майора Аркадія Марзоєва.

«Репресії кремля торкнулися також тилових підрозділів та підрозділів забезпечення. У зв’язку із незадовільною організацією матеріально-технічного забезпечення угруповання військ східного військового округу усунуто з посади командира 103-ї окремої бригади матеріально-технічного забезпечення полковника М. Пономарьова», – додав Скібицький.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter