У Придністров’ї вибухами виведено з ладу антени радіотелецентру, які ретранслювали російське радіо на всю Україну

Новини
Фото: mvdpmr.org

У самопроголошеній «Придністровській молдавській республіці», створеній на окупованій рф території Молдови, вранці 26 квітня сталося два вибухи внаслідок чого виведені з ладу дві надпотужні антени радіотелецентру «Маяк», які ретранслювали російське радіо, зокрема, і на всю Україну.

Про це повідомило так зване МВС Придністров’я.

«Рано-вранці 26 квітня в селищі Маяк Григоріопольського району пролунали два вибухи: перший о 6:40, другий о 7:05. До місця події негайно було направлено правоохоронців та аварійні служби Придністров’я. Григоріопольські міліціонери оточили територію радіотелецентру «Маяк», сапери Міноборони розпочали обстеження всіх об’єктів ПРТЦ. За даними на 9 ранку відомо, що з ладу виведено дві найпотужніші антени: одну мегаватну, другу – півмегаватну. Обидві ретранслювали радіо РФ», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ніхто зі співробітників ПРТЦ та місцевих жителів не постраждав.

Фото: mvdpmr.org

Як повідомляє український журналіст Олександр Янковський, з Придністровського радіотелецентру «Маяк» велося мовлення російських радіостанцій «Радио вести» і «Радио России».

«З окупованої території Молдови з 2014 року відбувалося мовлення російського радіобрехунця під назвою «радіо вєсті». Передавач на (частоті – ред.) 1413 АМ настільки потужний, що накривав практично територію всієї України. У квітні 2022 року росіяни запустили з Придністров’я трансляцію ще однієї радіостанції «радіо росії», – написав Янковський у Facebook.

Придністровський радіотелецентр (ПРТЦ) – це один із 14 радіопередаючих центрів колишнього СРСР. Сигнал з ПРТЦ може ретранслюватися в США, Близький Схід і Латинську Америку. Радіоцентр було збудовано наприкінці 1960-х років.

Нагадаємо:

  • 22 квітня ро це виконуючий обов’язки командувача військ Центрального військового округу рф Рустам Міннекаєв повідомив, що росія під час розпочатого цього тижня наступу своїх військ на сході України, який вона називає «другою фазою спецоперації», планує встановити повний контроль над Донбасом і Півднем України, забезпечити сухопутний коридор в окупований Крим і вихід до невизнаного Придністров’я.