Секретарю радбезу рф Патрушеву повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність України

Новини
Секретар РБ росії Микола Патрушев на позачерговому засіданні Радбезу рф 21 лютого 2022 року Фото: kremlin.ru

Українські правоохоронці під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу генпрокурора повідомили секретарю Ради безпеки рф Миколі Патрушеву про підозру в посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За даними слідства, високопосадовець, будучи представником влади держави-агресора, діючи за попередньою змовою з іншими співучасниками для реалізації заздалегідь розробленого плану щодо порушення територіальної цілісності України, на позачерговому засіданні Ради безпеки 21 лютого 2022 року публічно закликав до необхідності визнання росією незалежності та суверенітету повністю ними контрольованих псевдоутворень «ДНР» та «ЛНР»», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління СБУ.

Як зазначається, Офіс генпрокурора продовжує системну роботу з притягнення до кримінальної відповідальності всіх російських чиновників, причетних до посягання на територіальну цілісність України та ведення проти неї війни. Раніше до кримінальної відповідальності було притягнуто заступника голови Радбезу рф та ще вісьмох членів.

Позачергове засідання Радбезу рф 21 лютого 2022 року Фото: kremlin.ru

Нагадаємо:

  • 21 лютого 2022 року президент росії Володимир Путін провів позачергове засідання Ради безпеки рф, на якому обговорювалось питання визнання незалежності так званих «ДНР» та «ЛНР» після того, як їх ватажки Денис Пушилін та Леонід Пасічник звернулися до глави Кремля з проханням «визнати незалежність» їхніх «республік». учасники засідання одноголосно підтримали рішення щодо визнання цих терористичних організацій «самостійними державами».
  • Трохи пізніше Володимир Путін визнав «незалежними республіками» захоплені росією території Донбасу – терористичні «ДНР» та «ЛНР». Він підписав відповідні укази.