Хабарник з військкомату «очолив» юридичний відділ окупаційної адміністрації Каховки

Новини
Олександр Сухомлін, начальник юрвідділу окупаційної «військово-цивільної адміністрації» Каховки, прапор рф у центрі Каховки

Колишній співробітник Каховського об’єднаного військового комісаріату Олександр Сухомлин «очолив» юридичний відділ так званої «військово-цивільної адміністрації» в тимчасово окупованій росією Каховці, що на Херсонщині.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомили джерела в Каховці на умовах анонімності.

Олександр Сухомлин працював начальником відділу військового обліку та бронювання Каховського об’єднаного військового комісаріату, був заступником голови міської комісії з питань проведення перевірок стану військового обліку призовників і військовозобов’язаних.

Восени 2018 році його та ще одного співробітника комісаріату викрили при отриманні хабара у 800 доларів за звільнення від призову на строкову службу від одного з призовників. Однак Сухомлину вдалося уникнути покарання: обвинувальний вирок у цій справі суд виніс головному спеціалісту відділення комплектування військомату, покарання якого обмежили штрафом у 25,5 тис. грн.

Олександра Сухомлина  звільнили з військомату і він влаштувався юристом у комунальне підприємство «Каховська керуюча компанія». Але досить швидко його звідти звільнили за некомпетентність.

«Схоже, здібності Сухомлина цілком підійшли російським окупантам і він допомагає з «юридичним» супроводом у їхній так званій «військово-цивільній адміністрації» у Каховці. Крім Сухомлина серед місцевих колаборантів в окупаційній «владі» можна зустріти й інших людей, яким через брак знань і небажання працювати чесно раніше ніяк не вдавалось отримати омріяні посади. Серед них – продавчиня взуття Ірина Махньова, яку призначили керувати управлінням освіти в Каховці, мабуть, з огляду на її антиукраїнську позицію», – розповів каховський журналіст Олег Батурин.

З 1 квітня через дії російських військових посадовці Каховської міської ради були змушені залишити свої робочі місця. Цього дня до приміщення міськради вдерлися декілька десятків озброєних російських військових, на спинах яких в окупаційну владу в’їхали місцеві колаборанти. Погрожуючи зброєю вони вивели з будівлі міського голову Віталія Немерця. Що відбувалось у місті 1 квітня і в наступні дні нам читайте у матеріалі ЦЖР «Будете перечить – отправим на подвал». Як російські окупанти захоплювали Каховку і хто їм підсобляє».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter