Мер Мелітополя Федоров закликав місцевих жителів не платити за комуналку окупантам та колаборантам

Новини
ощадбанк

Російські окупанти в Мелітополі захопили одне з відділень Ощадбанку, на основі якого хочуть відкрити свій банк Росії. Окупанти планують відкрити рахунки для мелітопольських комунальних підприємств.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров та закликав місцевих жителів не платити за комуналку окупантам та колаборантам.

«Роблять це для того, щоб обдурити місцевих жителів і вкрасти ті гроші, які вони оплачуватимуть за комунальні послуги. Вже точно не потрібно платити їм, тому що гроші будуть розкрадені», – сказав мер.

За словами Федорова, схема виглядає так: платіжки за комунальні послуги видаватимуть з новими рахунками, їх прийматимуть у російських банках, а потім із цих рахунків окупантами та колаборантами кошти будуть крадеться, а не спрямовуватимуться на заробітні плати та оплату всіх енергоносіїв.

«Це сталося з того, що нами заблоковані рахунки комунальних підприємств. Учора окупантами було призначено директором водоканалу колаборант Юрій Онищук. Мелітопольці пам’ятають його ТОВ, які обкрадали мешканців та не надавали комунальні послуги», – сказав Федоров.

Росія заводить на окуповану територію Запорізької області банківський холдинг, що працює в окупованих Абхазії і Криму. Про відкриття в оккупованому Мелітополі відділення російського ЦМРБанку повідомила «гауляйтер» міста Галина Данильченко. 

Як з’ясував Центр журналістських розслідувань, відділення і «дочка» цього банку працюють на раніше окупованих територіях АР Крим (Україна) та Абзазької автономної республіки (Грузія).

Як повідомлялось, російські окупанти залучать для запровадження рубльової зони на Херсонщині зареєстрований у невизнаній Південній Осетії «Международный расчетный банк», який уже працює у так званих «ЛДНР» на окупованому Донбасі.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter