Полк «Азов» закликав Зеленського подбати про поранених, які в муках помирають на «Азовсталі»

Новини
Святослав Паламар, заступник командира полку Нацгвардії «Азов Фото: t.me/polkazov

Заступник командира полку «Азов» капітан Святослав Паламар закликав президента Володимира Зеленського подбати про поранених, які в муках помирають на «Азовсталі».

«Закликаємо світову спільноту евакуювати цивільних та особисто звертаюсь до Верховного Головнокомандувача подбати про поранених солдат, які в страшних муках помирають від неналежного лікування. Дайте можливість забрати тіла воїнів, щоб українці змогли попрощатись зі своїми героями. Відреагуйте належним чином на критичну ситуацію, в якій противник не дотримується жодних етичних норм, конвенцій чи законів, знищуючи людей на очах у всього світу, керуючись вседозволеністю і безкарністю!», – заявив Паламар.

Як повідомлялося, 3 травня після часткової евакуації цивільних із заводу російські окупанти розпочали штурм «Азовсталі» за підтримки бронетехніки, танків зі спробами висадки десанту із катерів та великої кількості піхоти.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter