Один із лідерів «ЕдРа» Турчак заявив, що росія прийшла в Херсонську область назавжди

Новини
Секретар генради партії «Єдина Росія» Андрій Турчак та «глава ДНР» Денис Пушилін у Херсоні, 06.05.2022 Фото: РИА Новости

Секретар генради партії «Єдина Росія» Андрій Турчак стверджує, що росія прийшла на Херсонщину назавжди і натякнув на проведення «референдуму» про статус регіону.

Про це Турчак заявив 6 травня журналістам в окупованому військами рф Херсоні, куди він приїхав разом із так званим «главой ДНР» Денисом Пушиліним, передає російський пропагандистський ресурс «РИА Новости».

«Хочу сказати, що росія тут назавжди. У цьому не повинно бути жодних сумнівів
Жодного повернення в минуле не буде. Ми житимемо разом, розвиватимемо цю багату область, багату історичною спадщиною, багату своїми людьми, які тут проживають», – сказав секретар генради «Єдиної Росії».

При цьому на запитання про те, яким буде статус Херсонської області, він відповів: «Давайте вперед забігати не будемо. У будь-якому разі статус визначають мешканці».

Турчак також анонсував відкриття у Херсоні логістичного центру «Єдиної Росії».

У свою чергу, призначений окупантами так званий «глава адміністрації Херсонської області» Володимир Сальдо заявив журналістам, що Херсонщина вже є невід’ємною частиною російської федерації.

«Головне те, що вже зараз можна вільно і спокійно приїжджати до Херсона, у тому числі з будь-якої території російської федерації… Ми, як і раніше, будемо відкриті для всіх, хто хоче побувати на півдні, тут саме у Херсонській області, біля Чорного моря, і ми тепер вже є невід’ємною частиною великої родини – російської федерації», – сказав Сальдо.

Як повідомлялось, російські окупанти стверджували, що не планують проведення в Херсонській області «референдуму» щодо створення «Херсонської народної республіки» і при цьому відкидають її повернення в Україну. Також було заявлено, що с 1 травня Херсонщина розпочне перехід у рубльову зону, а водної блокади окупованого Криму більше не буде.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter