В Італії заарештували 140-метрову «яхту Путіна» Scheherazade за $700 мільйонів

Новини
Scheherazade
Суперяхта Scheherazade Фото: скріншот Youtube Алексей Навальный

В Італії заарештували 140-метрову суперяхту «Шехерезада» (Scheherazade) вартість 700 мільйонів доларів, яка, ймовірно, належить президенту рф Володимиру Путіну.

У пресрелізі міністерства економіки Італії сказано, що розслідування, проведене італійською фінансовою поліцією, показало, що судно має «значні економічні та ділові зв’язки» з високопоставленими особами в російському уряді та особами, які знаходяться під санкціями Європейського Союзу.

За даними італійського міністерства, дії власників яхти «підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України».

За пропозицією Комітету фінансової безпеки міністр економіки і фінансів Даніеле Франко прийняв розпорядження про арешт яхти «Шахерезада», яка «вже довго знаходиться під пильною увагою влади», до прийняття обмежувальних заходів, запропонованих ЄС, пише Forbes.

140-метрова яхта спущена на воду в 2020 році на верфі в Німеччині, вона одна з найбільших у світі у своєму класі. Проте її власник невідомий. За оцінкою сайту SuperYachtFan, яхта коштує 700 мільйонів доларів, повідомляла команда Навального.

На яхті шість палуб. На головній палубі розташовані шість гостьових кают, парадна їдальня, спа-салон, масажні кабінети, сауни, спортзал, обладнання для дайвінгу та риболовлі. На яхті є два вертолітні майданчики, а на головній палубі – ангар для вертольота. На одній із верхніх палуб знаходяться гігантська вітальня, їдальня, дві VIP-каюти та механічний рояль, який, за словами члена екіпажу, грає сам.

Палубу власника яхти поділено на дві зони. Перша – зона господаря з його спальнею, окремим приватним спа-залом, ванною з джакузі, гардеробною та робочим кабінетом. А друга зона на цій палубі – зона супутниці власника, вона складається з величезної спальні, ванної-джакузі та вбиральні.

У середині березня газета The New York Times повідомила з посиланням на джерела, що американські чиновники пов’язують яхту з російським президентом Володимиром Путіним. За інформацією видання, яхта двічі – влітку 2020 та 2021 року – ходила до Сочі. Там розташована резиденція Путіна, де він проводить багато часу. Про зв’язок яхти з президентом Росії The New York Times розповів один із колишніх членів екіпажу.