Гауляйтер Каховського району зігнав полонених ветеранів АТО на примусові роботи до 9 травня

Новини

Гауляйтер Каховського району Володимир Леонтьєв погрожує «знайти застосування» всім місцевим жителям, які не захочуть відзначати «Дєнь побєди» 9 травня за російськими сценаріями. Колаборанти за допомогою російських військових зігнали полонених колишніх українських військовослужбовців, серед яких є декілька ветеранів АТО, на примусову роботу з благоустрою.

«Час розмов закінчився. Ми нікому не дамо отруїти це святе свято. Ті, хто заважатиме, зможуть знайти своє пристосування. У нас у місті (Новій Каховці, – прим. автора) є місця, де не прибрано. Ми знайдемо для них мітли, і, я думаю, вони будуть перековані», – заявив під час перебування в тимчасово окупованому росією Криму для місцевих пропагандистських телеканалів так званий «глава воєнно-гражданской адміністрації» Каховського району Володимир Леонтьєв.

Свої погрози місцеві колаборанти разом із російськими окупантами вже почали втілювати. Днями на їхніх пропагандистських телеграм-каналах з’явився відеосюжет про те, як вони зігнали полонених колишніх українських військовослужбовців на примусові роботи з благоустрою навколо старого радянського танку в Бериславі.

На відео місцеві жителі впізнали своїх близьких.

«16 квітня з нашого села російські військові викрали шістьох чоловіків, серед яких було декілька ветеранів АТО. Одного з них впізнала його дружина. Ви не можете собі уявити, що вона пережила, коли побачила це відео», – на умовах анонімності розповіла жителька села Тягинка Бериславського району.

 У зйомках постановочного відео взяв участь місцевий колаборант Костянтин Кириллов. Він розповів, що постійно чистив цю залізяку і чистив би й далі, але «боявся, що його пов’язали би по руках і ногах». 

«Він, дійсно, живе в Бериславі, в районі місцевої школи №4. Його мати теж знана любителька «руського миру». Колись вона працювала водійкою вантажівки, а з початку війни почала надавати послуги окупантам: жінка готує їм їжу, допомагає прати одяг, дозволяє їм приймати душ. Кажуть, що за ці послуги російські окупанти «подарували» їй «Таврію», скоріше за все, викрадену у когось із жителів Херсонщини. Що ж стосується її сина Костянтина, то все місто сміється з його слів про те, що тут ніхто не займався благоустроєм навколо радянського пам’ятника. Адже всі знають, що там постійно прибиралось, тим більше, навесні. А 11 березня 2014 року з нагоди 70-ї річниці визволення міста від німецьких загарбників біля танку відкрили пам’ятник протитанковим «їжакам». Адже їхній винахідник Михайло Горіккер сам був уродженцем Берислава. Тому всі слова російських загарбників про те, що події 1945 року тут забуті, нічого крім гіркого сміху у місцевих жителів не викликає», – на умовах анонімності розповів житель Берислава.

  • На Херсонщині усіх суб’єктів господарської діяльності посіпаки окупантів примушують наперед сплачувати їм податки готівкою через «касу адміністрації».  Так званий «голова Каховського адміністративного району» Володимир Леонтьєв видав «розпорядження» про обов’язкову реєстрацію всіх суб’єктів господарської діяльності окупованого регіону.