Українські Су-27 розбомбили російські позиції на острові Зміїний. Опубліковано відео

Новини
Українські Су-27 наносять бомбовий удар по об'єктах на острові Зміїний, 07.05.2022 Фото: twitter.com/UAWeapons

Два багатоцільові винищувачі Су-27 Повітряних сил ЗС України 7 травня завдали точний бомбовий удар по російських об’єктах на захопленому окупантами острові Зміїний у Чорному морі.

Відео ювелірної роботи української авіації, яке було знято камерою БПЛА Bayraktar TB2, опублікував Ukraine Weapons Tracker.

«Українські Військово-Повітряні сили все ще живі. Ось два українські Су-27, які вражають російські об’єкти на відомому острові Зміїний у Чорному морі, на чудових кадрах, знятих безпілотником ТБ-2. Як бачимо, є серйозні пошкодження», – йдеться у повідомленні.

На відео видно, як Су-27 скидають бомби на Зміїний, відбуваються три вибухи від влучань на території острова, а потім ще в двох точках стаються ще потужні детонації.

Ймовірно, українські пілоти влучили в склади боєкомплекту росіян.

Як повідомлялось, 26 квітня українські військові завдали удар по російським позиціям на захопленому острові Зміїний. Було зафіксовано влучення в пункт управління, знищення зенітно-ракетного комплексу «Стріла-10».

30 квітня в результаті чергової атаки ЗСУ по ворожих об’єктах на Зміїному розбито 3 зенітні установки, зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10», а також машину зв’язку – серверну із телекомунікаційним обладнанням. Знищено 42 окупанта.

Вранці 2 травня БПЛА ВМС Збройних сил України знищив два російські десантні катери типу «Раптор» біля острова Зміїний, які перед цим намагалися вести розвідку в районі гирла Дунаю. У ВМФ росії було всього 17 катерів типу «Раптор». У березні бійці полку Нацгвардії «Азов» з противотанкового комплекса «Стугна» вразили один з них у Маріуполі.

3 травня беспілотникBayraktar ВМСУ завдав чергові удари по російських позиціях на острові Зміїний.

6 травня безпілотний комплекс Bayraktar T2 ВМС ЗС України завдав черговий удар по російським позиціям на захопленому острові Зміїний. Внаслідок атаки знищений зенітно-ракетний комплекс «Тор» окупантів.

7 травня біля острова Зміїний безпілотником Bayraktar T2 ВМСУ було вражено російський десантний катер типу «Серна» та два зенітних ракетних комплекси «Тор».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter