США опублікували оновлений список санкцій проти рф

Новини
санкции
Фото: УНІАН

Міністерство фінансів США оприлюднило список юридичних і фізичних осіб з росії, проти яких американський уряд запровадив нові санкції.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Після того, як 24 лютого OFAC запровадив санкції проти керівників найбільшого у рф «Сбербанку росії», до списку додаються ще вісім прізвищ – чинних і колишніх членів правління. Крім того, запроваджуються санкції проти 27 членів ради директорів «Газпромбанку» – третього за величиною банку росії.

У списку обмежень також опинився «Московський промисловий банк», який має державну форму власності та активно долучений до фінансової діяльності рф, і десять його дочірніх компаній. Серед них – ТОВ «Агропромисловий комплекс «Воронезький», ТОВ «Аннинський елеватор», ТОВ «Аудконсалт», ТОВ «Белінвестстрой», ТОВ «Дві столиці», ТОВ «Контракт», ТОВ «Ладога», НКО «Фонд «Хімічне роззброєння та конверсія», ТОВ «Азовська зернова компанія», ТОВ «Експлуатаційна компанія «Центр».

Окремі санкції запроваджені проти компанії «Промтехнологія», яка виробляє гвинтівки під торговою маркою ORSIS й інше озброєння та постачає свою продукцію військовим і спецслужбам росії. «Промтехнологія» давно асоціюється з російським урядом, зауважили в Мінфіні США.

Повідомляється також про введення санкцій проти трьох найбільших російських телеканалів – «Першого каналу», «Росія – 1» та НТВ, які поширювали дезінформацію та діяли в інтересах уряду рф.

Мінфін США також вжив додаткових заходів, щоби «перекрити доступ росії до певних ключових послуг американських компаній, які російські еліти та компанії використовують для нагромадження багатства, отримання доходів для військової машини путіна та ухилення від санкцій».

Санкції ЄС та США, запроваджені проти росії через війну ви Україні, майже повністю перекрили участь західних технологій і компаній у розвитку військово-промислового комплексу Росії, повідомив морський експерт, головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань).

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter