Андрій Клименко: Через санкції рф не зможе виробляти нові ракети — закидуватиме Україну мотлохом

Війна
Андрій Клименко, керівник проєкту Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та головний редактор порталу BlackSeaNews Фото: investigator.org.ua

Санкції ЄС та США, запроваджені проти росії через війну ви Україні, майже повністю перекрили участь західних технологій і компаній у розвитку військово-промислового комплексу росії.

Про це повідомив морський експерт, головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань).

Андрій Клименко вважає, що санкціями «перекрито майже всі» канали, якими росіяч отримувала новітні технології і обладнання для свого ВПК. Однак за вісім років окупації Криму у рф «навчилися шукати шпаринки, шукати схеми» з обходу економічних обмежень. 

«Невипадковою є заява керівництва Сполучених Штатів про те, що США уважно слідкуватимуть за можливими обхідними схемами і зроблять боляче тим, хто намагатиметься через треті країни це робити. Вони і Китай про це попередили», — сказав експерт.

Він також припустив, що через брак західних технологій і комплектуючих рф не зможе виготовляти нові ракети — обстрілюватиме територію України мотлохом. 

«Скоріш за все, на нас чекають старі ракети, які довго лежали на складах і які треба утилізувати. От вони на нас і будуть їх утилізовувати», — сказав Андрій Клименко.

Текстову версію інтерв’ю з головним редактором порталу BlackSeaNews Андрієм Клименком читайте за посиланням.

Як повідомлялося, 4 квітня Управління контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) опублікувало повний список оточення президента РФ Володимира Путіна, російських олігархів, членів їх сімей і компаній, а також підприємств ВПК, проти яких Сполучені Штати запровадили економічні обмеження через війну, яку Росія веде проти України.

Детальніше дивіться  «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 19 квітня 2022 року.