«Высотой в человеческий рост»: окупанти влаштували звалище трупів військових рф під Донецьком

Новини
Тіла солдатів рф, знищених українськими військовими при звільненні села Вільхівка на Харківщині Фото: Felipe Dana / AP

росія, щоб приховати свої реальні на війні в Україні, записує убитих військових до списку «безвісти зниклих». Їхні тіла складують на імпровізованих звалищах, де «двухсотих» так багато, що гори трупів досягають двох метрів заввишки.

Про це свідчить аудіоперехоплення розмови окупанта зі своєю дружиною з так званої «ДНР», яку опублікувала Служба безпеки України.

«Это не морг, это свалка. Здоровенное, это… поле – не поле, полигон – не полигон… Огорожено, оцеплено, никого не пускают. И, короче, там тысячами привозят. Свалка высотой с человеческий рост…», – каже військовий рф.

За його словами, це звалище організували прямо під окупованим Донецьком. Його охорона заробляє шалені гроші, допомагаючи родичам мерців знайти їхні останки. А дізнався окупант про це, оскільки там його знайома відшукала тіло брата.

«Тож батькам, дружинам і рідним окупантів слід замислитись: чи готові вони, щоб їхні близькі були пошматовані собаками або гнили на полігоні просто неба. Чи може зробити усе можливе, щоб вони взагалі не йшли на цю війну?», – зазначили в СБУ.

Як повідомлялось, британська розвідка вважає, що саме недооцінка росією українського опору і понесені через це втрати військ рф не дозволили Володімиру Путіну оголосити про військові успіхи своєї армії в Україні на параді Перемоги 9 травня.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter