Мер Скадовська Яковлєв звільнив всіх бюджетників-колаборантів

Новини
Олександр Яковлєв

Мер Скадовська Олександр Яковлєв звільнив всіх працівників бюджетних установ, які перейшли на бік окупанта, або ходили 9 травня під російськими прапорами.

«В четвер я надав доручення припинити трудові відносини з усіма працівниками, які були залучені, або брали участь у заходах, які організовувала «нова влада» до 9 травня. Ті хто підтримує заходи під прапорами країни-агресора не будуть отримувати заробітну плату чи інші виплати за рахунок бюджетних коштів», – написав Яковлєв.

За його словами, вчора з’явилися оголошення від «нової влади», де жителів міста запрошують пройти «реєстрацію» для створення нової бази соціальних виплат. За їхнім твердженням, існуючі бази українська влада знищила. Мер Скадовська повідомляє, що це не правда. Просто «нові керівники» не знають, що Україна за останні роки значно підвищила рівень цифровізації, і на місцях не зберігаються різноманітні списки в паперових носіях. В них просто нема потреби.

Будівельник та викладачка «керують» Скадовськом

Яковлєв порадив людям уникати співпраці з росіянами та зазначив, що майбутнє у колаборантів одне.

«На що розраховують? Сьогодні вже кожному зрозуміло, що війна закінчиться повною поразкою росії, та звільненням усіх територій включно з Кримом то Донбасом. Можливо це не буде так швидко як нам би хотілося, але неодмінно буде. Куди вони потім подінуться? За українськими законами за співпрацю з окупантами світить до 15 років з конфіскацією», – заявив міський голова Скадовська.

Читайте також: «Хто та як просуває ідеї «русского мира» у Херсоні»

Колаборанти тимчасово захопленої військовими рф Херсонщини планують звернутися до Володимира Путіна з проханням «приєднати регіон до росії».

28 квітня так званий «заступник голови військово-цивільної адміністрації» Херсонської області, голова «комітету порятунку Херсонщини «За мир та порядок» Кирило Стремоусов заявив, що с 1 травня окупована Херсонщина розпочне перехід у рубльову зону. Російські окупанти стверджували, що не планують проведення в Херсонській області «референдуму» щодо створення «Херсонської народної республіки» і при цьому відкидають її повернення в Україну. 

29 квітня українські правоохоронці заочно повідомили Володимиру Сальдо про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану (ч.2 ст.111 КК України).

Центр журналістських розслідувань нагадує СБУ про бездіяльність, яка дозволила Сальдо і таким як він повернутись в Україну після 2014 року, завести у владу своїх людей і впливати на ситуацію місті і області. І саботувати, в тому числі, і створення тероборони Херсонщини. ЦЖР ще у 2016 році передавав СБУ записи розмов людини з голосом Сальдо, у яких йшла мова про співпрацю з ФСБ і замовлення на викрадення російських опозиціонерів, які втекли до України.

Детальніше про історію Володимира Сальдо читайте в матеріалах ЦЖР «Сальдо негативний» і «Новые «пленки Сальдо»: ФСБ ищет исполнителей на «доставку» российских «беглецов».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter