У Херсоні російські окупанти збираються перенести День міста з вересня на червень

Новини
Колаборант Володимир Сальдо (ліворуч) та депутата Держдуми Росії Ігор Костюкевич (праворуч)

Херсонські колаборанти та їх російські куратори планують влаштувати в Херсоні черговий спектакль для російських ЗМІ. Планується перенести святкування Дня міста з вересня на 18 червня. Робиться це під приводом нібито відновлення історичної достовірності.

Як повідомляє сайт IPC-Херсон, про це одному з російських Telegram-каналів розповів депутат російської Держдуми від «Єдиної росії» Ігор Костюкевич, котрий зараз гастролює Херсонщиною.

За його словами, з такою пропозицією до нього нібито звернулись самі мешканці окупованого Херсону.

«До мене звернулись жителі міста Херсон та запропонували перенести День міста з вересня на 18 червня. Я вже написав листа на адресу керівника «військово-цивільної адміністрації» Володимира Сальдо та передав йому цю ініціативу», – заявив Костюкевич.

В свою чергу колаборант Сальдо зазначив, що розгляне це звернення. Він же повідомив, що День міста останні 20 років проводили у вересні, бо в цей час більшість херсонців мали змогу взяти участь у святкуванні.

«18 червня урочистості відбувались не дуже масово, тому що діти були на канікулах, як і студенти, а це свято було саме для них», – сказав Сальдо. Він, крім того, зазначив, що перенесення Дня міста на вересень відбулось коли він був міським головою Херсона, а значить саме він підтримав це рішення.

Як зазначає IPC-Херсон, бажання окупантів змінити дату Дня міста вказує, що вони впевненні, чи залишатиметься Херсон під їхнім контролем до вересня. Зараз росіянам конче необхідно продукувати картинку для власних ЗМІ зі «щасливої» та «звільненої» Херсонщини.

«Тож, якщо День міста відбудеться все ж таки 18 червня, ми матимемо змогу, за аналогією до Дня перемоги цьогоріч, побачити на херсонських вулицях натовп туристів з Криму та ОРДЛО, котрі гратимуть ролі «щасливих херсонців», – пише сайт.

Як повідомлялось, 6 травня секретар генради партії «Єдина Росія» Андрій Турчак заявив у Херсоні, що росія прийшла на Херсонщину назавжди і натякнув на проведення «референдуму» про статус регіону.

11 травня колаборанти тимчасово захопленої військовими рф Херсонщини заявили, що планують звернутися до Володимира Путіна з проханням «приєднати регіон до росії».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter