Автобуси з українськими бійцями виїхали з «Азовсталі» – ЗМІ

Новини

З території заблокованого військами рф металургійного комбінату «Азовсталь» у Маріуполі виїхали близько 10 автобусів з українськими військовими.

Про це повідомляє агентство Reuters.

«У понеділок агентство Reuters побачило близько десятка автобусів, які, очевидно, перевозили українських бійців. Скільки людей було в автобусах, не вдалося встановити. За оцінками, на території великого заводу радянських часів перебувають близько 600 бійців, серед них десятки поранених», – йдеться у повідомленні.

У свою чергу російський пропагандистський ресурс RT повідомляє, що, за попередньою інформацією, з «Азовсталі» вийшли близько 300 українських військових.

«Близько 50 з них поранені. Їх зараз везуть до ЦРЛ Новоазовська (ОРДО – ред), де їм буде надано необхідну медичну допомогу. Решту відвезли на автобусах у бік Оленівки», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, 16 травня командир полку Нацгвардії «Азову», бійці якого заблоковані разом з іншими захисниками Маріуполя на заводі «Азовсталь», Денис Прокопенко заявив, що задля збереження життів увесь Маріупольський гарнізон виконує рішення вищого військового командування. Він не розкрив суть цього рішення. Раніше Міноборони рф повідомило про досягнення домовленості про вивезення поранених українських військових із «Азовсталі». У ЗМІ з’явилися відео з тяжко пораненими українськими військовими, евакуйованими зі сховищ «Азовсталі», їх обміняли на російських військовополонених.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter